A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara felnőttképző intézménye elektronikus képzés- és vizsgaszervező oldal kifejlesztésében kérte cégünk segítségét. Ennek alapjául az ILIAS nyílt forráskódú elearning keretrendszert használtuk, kiegészítve a megrendelő számára szükséges funkciókkal.

A jelentkezők a Magánbiztonsági szakoktató képzésben vehetnek rész, melynek során egy 11 fejezetből álló tananyagot kell önállóan elsajátítaniuk, majd a megszerzett tudásukról a fejezetekben található tesztek és beküldendő feladatok helyes megoldásával adhatnak számot. A keretrendszer lehetővé teszi, hogy amíg a felhasználó nem oldja meg helyesen az adott tesztet, addig nem léphet tovább a következő fejezetre.

A kurzus beállításainál meghatározható, hogy mikor tekintjük elvégzettnek, így amint az összes fejezet és a hozzá tartozó tesztek és gyakorlatok mindegyike elérte az elvárt szintet, az ILIAS befejezett státuszba állítja a hallgatót, aki ezután meg is kapja bizonyítványát.

A fejlesztés következő lépcsőjeként egy olyan felület kidolgozása történik jelenleg, melynek során nem csak egy kurzus lesz elérhető az ILIAS-ban, hanem egymás mellett  párhuzamosan futó, több helyszínen induló képzések is. A felhasználók egy kereső segítségével tudnak majd választani a helyszínek, az időpontok és a képzés típusa közül. A projekt befejezésével akkreditált OKJ-s tanfolyamok lebonyolítására is alkalmas lesz a rendszer.

  • A projekt kezdete: 2014.január.15.
  • A projekt vége: 2014.február.15.
  • Projektvezető: Sikala János
  • Műszaki fejlesztők, szerkesztők: Varga Zoltán, Palánkai Anett, Győri Zsolt, Baradné Kiss Melinda
  • Kapcsolattartó a megrendelő részéről: