Projekt neve

Az ETUTOR internet alapú távoktatási és továbbképzési rendszer megvalósítása

Projekt leírása

A projekt célja olyan komplex képzési eszközrendszer szállítása (továbbiakban e-learning megoldás) a megfelelő technikai háttér biztosításával, amely elősegíti a partnerek (a szolgáltatást igénybe vevők) által szervezett képzési és továbbképzési programjainak hatékony, magas színvonalú megvalósítását, valamint a szakmai tananyagok rövid idő alatti távoktatását nagy létszámú célcsoport számára.

Kedvezményezett neve és elérhetősége
INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft.

Rövidített neve: INFOtec Kft

A társaság székhelye: 6722 Szeged, Gogol u. 9. I/1.

Fő tevékenységi köre: (6201) Számítógépes programozás

Telefon: +36 62 550-748, +36 62 550 749

Mobil: +36 70 610-3189

IP telefon: 06 21 2000-123

Email cím: info[kukac]etutor.hu

Közreműködő szerv neve és elérhetősége
A cég neve: MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Székhelye: 1139 Budapest, Váci út 83.

Postacíme: 1539 Budapest, Pf. 684

Telefonszáma: 40-200-617

Email címe: info@magzrt.hu

Honlapja: www.magzrt.hu


A projekt megvalósításának kezdő dátuma: 2008.11.01., záró dátuma pedig 2009.12.31.

A projekt során elkészült a www.etutor.hu weboldal, amelyet integráltunk a tanfolyam adminisztrációs modullal, valamint az e-learning keretrendszerrel. A weboldal fejlesztése JOOMLA! nyílt forráskódú keretrendszerben valósult meg, amely hatékony CMS rendszer az oldal tartalmi karbantartásához.
Az adminisztrációs modul, valamint az e-learning keretrendszer PHP/MYSQL, valamint JAVA fejlesztői nyelven valósult meg, platform független megoldás formájában.

A fejlesztés során létrehozott rendszer alapvető célja, hogy a tanfolyam szervezési és lebonyolítási funkciók ASP (application service provider) szolgáltatásként elérhetők legyenek. A szolgáltatást igénybe vevők beruházás nélkül, kizárólag az igénybevétellel arányos díj megfizetése mellett korszerű, magas technikai színvonalú termékhez jutnak. Az adminisztrációs felületet felkészítettük egyidejűleg több tanfolyamszervező párhozamos kiszolgálására. A külső kommunikációs felületen tanfolyamkeresőt alakítottunk ki, amely célja, hogy a rendszeren keresztül elérhető tanfolyamokat megjelenítsük, ezzel is segítve a szolgáltatást igénybe vevő tanfolyamszervezők internetes megjelenését.

Kifejlesztésre került 4 db tananyag. A tananyagok célja, hogy a keretrendszer szolgáltatásait igénybe vevők ingyenesen jussanak általános célú információkhoz. A tananyagok témája: angol nyelvi alapkurzus, informatikai alapismeretek, jogi alapismeretek, gazdasági alapismeretek.

A tananyagok minden előfizető számára alapszolgáltatásként elérhetők, megtekinthetők az e-learning keretrendszer nyilvános területén. A projekt során tapasztalatot szereztünk a tananyagszerkesztésben, a távoktatási tanfolyamok szervezésében, a multimédia elemek fejlesztésében, az e-learning szabványok alkalmazása terén.