A pécsi Ítélőtábla munkatársai azzal a kéréssel fordultak hozzánk, hogy segítsük munkájukat egy olyan online képző felülettel, ahol a rendszeresen előforduló hasznos tudnivalókat megjeleníthetik az új munkatársak számára – ilyen például a tűzvédelmi oktatás, munkavédelmi oktatás anyaga, alapvető hálózati- és informatikai ismeretek -, továbbá, amely lehetőséget biztosít arra is, hogy dokumentumokat töltsenek fel, hasznos linkeket gyűjtsenek össze, híreket osszanak meg a dolgozókkal.

Erre a feladatra az ILIAS elearning keretrendszert ajánlottuk a megrendelőnek. Egyelőre egy egyszerű weboldal is kiszolgálná az igényeket, viszont az egyeztetések során arra jutottunk, hogy a későbbiekben, ha az oktatásokat – az erőforrások jobb kihasználása érdekében – online szeretnék megoldani, akkor mindenképpen szükség lesz egy elearning keretrendszerre.

A helyszíni telepítés és rendszerbeállítás mellett a megrendelő kérte, hogy két alkalommal tartsunk az adminisztrátorok számára személyes oktatást is. Az első találkozó során megbeszéltük a rendszer testreszabásának legfontosabb lépéseit – hogyan lehetséges a saját logójukat elhelyezni a fejlécben például – az alapbeállítások, kurzusok, tananyagok létrehozásának módját, a felhasználók rögzítését és kezelését. Egy néhány hetes önálló munka után újra visszatértünk, hogy a felmerülő kérdéseket megbeszéljük és segítsük az adminisztrátorokat, hogyan tudnák hatékonyabbá tenni az addig kialakított struktúrát.

  • A projekt kezdete: 2014. február 18.
  • A projekt vége: 2014. május 30.
  • Projektvezető: Sikala János
  • Műszaki fejlesztők, szerkesztők: Varga Zoltán, Győri Zsolt, Németh Domonkos, Baradné Kiss Melinda
  • Kapcsolattartó a megrendelő részéről:
    • Molnár Zoltán
      • e-mail cím: molnarzo@pitb.birosag.hu