TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-2009-0011 „Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés az élelmiszer-biztonsági és élelmiszerminősítő mesterképzésekhez kapcsolódóan”

A Budapesti Corvinus Egyetem a Budapesti Műszaki Egyetemmel együtt indult a pályázaton, ahol összesen 7 tananyag készült, ebből 5 a Corvinus Egyetem és 2 a Műszaki Egyetem gondozásában. A BCE az alábbi témákat dolgozta fel:

  • Élelmiszerbiztonsági kockázatbecslés
  • Élelmiszerbiztonsági kockázatkezelés és kommunikáció
  • Hagyományos gyors és automatizált módszerek alkalmazása élelmiszerek kémiai vizsgálatára
  • Gyors és molekuláris biológiai módszerek alkalmazása az élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálatára
  • Érzékszervi minősítés

A tananyagok a SCORM 2004 szabvány szerint készültek, összesen 1 000 oldal szöveg került feldolgozásra, 150 képet,14 videót, több mint 30 tesztkérdést, 25 interaktív animációt, 100 vonalas ábrát készítettünk az anyaghoz, emellett 70 db kémiai képletet jelenítettünk meg.
A jegyzetekbe beillesztett videók a Corvinus Egyetem érzékszervi laborjaiban készültek, hatalmas segítséget nyújtva a hallgatóknak ezzel, hiszen így lépésről lépésre nyomon követhető az egyes vizsgálatok lefolytatása a vizsgákra való önálló felkészülés alatt.

  • Projekt kezdete: 2010. november 1.
  • Projekt vége: 2012. február 15.
  • Projektvezető: Sikala János
  • Műszaki szerkesztők, fejlesztők: Győri Zsolt, Kiss Melinda, Kiss Ágnes, Palánkai Anett
  • Kapcsolattartó az egyetem részéről:

Tananyagokban felhasznált elemek

  • Oldalak száma: 1000 db
  • Kép: 150 db
  • Animáció: 25 db
  • Tesztkérdés: 30 db
  • Vonalas ábra: 100 db
  • Képlet: 70 db
  • Videó: 14 db